LITE OM KURT

TÄNK, HUR DET KUNDE BLI...

babykurt-padansmedkurtJag föddes i Åsele 1948 men växte upp i Malå där jag gick i skolan. Efter 7:an började jag jobba på en radioverkstad i Malå. Mitt teknikintresse började i samband med Tv:ns framfart i inlandet i början på 1960-talet.
kurt-tonaring-padansmedkurtTvå år efter det flyttade jag till Vilhelmina till farmor och farfar som hade kafé & bageri. Jag hjälpte till i bageriet på morron innan jobbet på radioverkstan.

 

Kurts-sportbil-padansmedkurt1975 öppnade jag egen radioverkstad i Storuman, samma år som jag gifte mig på hembygdsdagarna i Vilhelmina. Jag jobbade då också som frilans ljudtekniker på SVT och Västerbottens lokalradio.

Mina flickor Sara och Anna föddes i Storuman. Sara och hennes Mathias bor nu i Brännland utanför Umeå och har tre fina barn. Anna blev kvar i inlandet och bor i Sorsele med sin Lasse och två fina barn.


Kurt-dykare-padansmedkurt1993 separerade vi och 1995 avvecklade jag mitt företag och gick efter det fotografutbildning i Stockholm. Jobbade sedan på Nordnytt, Västerbottensnytt och Mittnytt som nyhetsfotograf.

1996 flyttade jag till Umeå och fick jobb på TV Botnia (TV4) där jag jobbade i sju år. Efter det fick jag först jobb som vikarierande fotograf och senare fast tjänst på SVT där jag var anställd fram till sommaren 2015 då jag gick i pension.

Kurts-gammkamera-padansmedkurtMitt intresse för dans har följt mig sedan jag fick körkort 1965. I början var det sisådär med takten men med min farbror Palle som danslärare ordnade det upp sig. Många danser har det blivit under åren och förhoppningsvis även i framtiden.

År 2000 åkte jag på dans till Skellefteå och träffade då min sambo Yvonne. Efter 10 år på vägarna mellan Umeå och Skellefteå flyttade hon 2010 ner till Umeå där vi nu  bor tillsammans.

Idén till På Dans med Kurt kom upp under en redaktionskonferens efter att jag och Berno Johnson gjort programserien ”Berno i byn med Kurt” där jag under resorna försökte få honom att gilla dansbandsmusik. "På dans med Kurtsidan" började med tips på dansställen i länet och utvecklades sedan till rörliga bilder och intervjuer som i dagsläget.

Min sambo och jag har också rest en hel del under åren. Vi har Kreta som favoritmål och ett speciellt ställe och hotell. Många undrar varför vi inte åker nån annanstans men vi svarar att vi åker till vårt sommarställe. Vi trivs så bra där och har fått många bekanta från hela Sverige under åren och vi träffs ofta där. Vi har också fått kontakt med några av ortsborna, de kan inte så bra engelska och vi kan ingen grekiska men med kroppsspråket kommer man långt...

Tack för att du läste! / Med vänlig hälsning - Kurt

"Mycket ska man dansa innan skorna faller av"

fjl-webannons-2

Kommentarer inaktiverade.